20150525 25 food vragen tagAl vele food bloggers zijn mij voorgegaan en hebben de ’tag’ van Pauline ingevuld. Een tag is een label met informatie. De 25 food vragen tag van Pauline is dus een lijst met informatie over mij :). Daar gaan we dan…

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Iedere ochtend eet ik een kommetje yoghurt met granola en fruit. Een heerlijk fris begin van mijn dag!

 

2. Hoe drink je je koffie?

Uh…. niet… Ik ben nog steeds geen fan van koffie, doe mij maar thee.


3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Een panini met mozzarella, tomaat, sla en pesto. Of een Italiaanse bol met een hamburger, kaas, tomaat, sla en mayonaise. Mijn vriend kan bijzonder goed lekkere broodjes maken. Heel fijn als hij dus in de buurt is rond de lunch.


4. Soep of salade?

Beide! Ik eet altijd een salade bij het warme eten en 1x per week tomatensoep als warme maaltijd. Hoef ik niet te koken, ook wel eens fijn.


5. Wat is je favoriete kookboek?

Op dit moment Home Sweet Home van The Hummingbird Bakery. De zus van mijn vriend trouwt volgende maand en ik mag een taart bakken voor haar bruiloft. Deze komende weken eten we dus wat vaker taart omdat ik receptjes moet uitproberen ;).


6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer hartig. Ik kan niet heel lang zonder chocola, koekjes, taart, cake…


7. Welke keuken (land) is je favoriet?

Bella Italia! Pizza, pasta & gelato 🙂


8. Wat is je favo foodfilm?

The Hundred-Foot Journey.


9. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chocopinda’s. En om precies te zijn de gele zak van M&M als mijn absolute favoriet. Sommige andere merken smaken bitter als je erop zuigt. Er staan altijd wel een paar gele zakken in de voorraadkast…


10. Wie is je grootste inspiratiebron?

Heb ik niet, ik laat me inspireren door verschillende blogs, kookboeken en tv programma’s.


11. Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan. Dingen eten die je zelf niet maakt en nieuwe inspiratie opdoen.

restjes tapas met frisse salade


12. High end of Low profile?

Low profile. Bij ons iedere week gewoon een ‘restjes-dag’.


13. Wat is je lievelings restaurant?

Ik ga te weinig uit eten om een lievelingsrestaurant te hebben. Maar als ik in Maastricht zou wonen, dan zou ik het wel weten: Il Bacaro. Een Italiaans restaurant met eens niet pizza Margarita of pizza Hawaii op het menu, maar diverse tapas. Geitenkaas met honing, gefrituurde courgette, gefrituurde risotto balletjes met zalm, mmmm…


14. Boodschappen doe ik bij…

De Jumbo, een mega winkel op nog geen 5 minuten fietsen.


15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Kan ik echt niet beantwoorden. Gisteren at ik toevallig wel een super lekker ijsje. Zelfgemaakt roomijs van verse bramen bij ijssalon Fanielje in Leidschendam.


16. Wat is je favo cocktail?

Ik drink bijna niet. Soms een glaasje witte wijn of flesje bier. En nu de zomer er weer aankomt kun je me ook blij maken met een flesje Jilz.


17. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Heston!


18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een keukenweegschaal. Bij bakken is het nauwkeurig afwegen van ingrediënten heel belangrijk. Ik zou niet weten hoe ik dat moet doen zonder weegschaal.


19. Mijn favo snack is…

Chocopinda’s. Ja, ik weet het, staan ook al bij 9, maar het is nou eenmaal niet super gezond om even zo’n zak leeg te eten.


20. Wat zit er op jouw pizza?

Gerookte zalm.


21. Wat lust je echt niet?

Bruine bonen, gemixt en dan schenkstroop eroverheen. Dit aten we thuis op aswoensdag (begin van de vastentijd).


22. Mijn favoriete foodblog is…

Culy.nl, Foody.nl, lekkerensimpel.nl, overeten.com en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarom heb ik hiernaast een lijstje met links voor jullie gemaakt. Staat jouw blog er nog niet bij maar hoort hij wel thuis in het lijstje, laat dan even een reactie achter.

Buffalowormen schnitzel


23. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Een schnitzel gemaakt van insecten.


24. Wat staat er op je food bucket list?

Mijn foodbucket list is al wat korter geworden. Ik heb zoete aardappel frietjes gemaakt en een salade met quinoa. De rest volgt hopelijk binnenkort.


25. Ik kan niet leven zonder…

Lieve familie, vrienden en natuurlijk lekker eten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *