Pakket voor stroopkoekenMeestal ben ik niet van de zakjes en pakjes. Ik vind het namelijk heel erg leuk om zelf recepten te bedenken. Maar deze keer ben ik bij het boodschappen doen toch gezwicht. Ik zag een pak liggen om stroopkoeken te maken voor 1 euro. Vandaag dus een recensie in plaats van een blog met een nieuw recept.


Inhoud van het pakket

Het pakket voor Hollandse stroopkoeken is van ‘Homemade’ en bevat mix om deeg te maken en mix en stroop om ambachtelijke stroop te maken. Het enige ingrediënt wat je nog zelf moet toevoegen is 155 gram koude boter. Ik koos voor gezouten roomboter. Daarnaast is een stukje bakpapier fijn voor het bakken.

 

Tips voor de bereiding

Tijdens het kneden bleef het deeg bij mij erg onsamenhangend. Dit loste ik op door een scheutje melk toe te voegen. Het uitsteken van de koeken kun je doen met het bijgeleverde rode dekseltje. Zorg wel dat je je werkblad en je deegroller met bloem bestuift, zodat het niet blijft plakken. Ik vond dit niet heel fijn werken, omdat je het deeg niet uit de mal kunt drukken.

Inhoud pakket voor stroopkoekenIk haalde uit het beslag 7 stroopkoeken, dus 14 enkele koeken. Maak voordat je de koeken gaat bakken eventueel een patroon in het deeg door met een mes strepen te trekken. Ik heb dit gedaan na het bakken, wat een minder mooi resultaat geeft. Ik bakte de koeken 10 minuten op 180 graden (heteluchtoven).
De stroop is in een handomdraai gemaakt. Het was voor mij wat onwennig om stroop en poeder te verwarmen in een pan. Toch ontstond er samen met de boter al snel een mooie stroop. Wacht niet te lang voordat je de stroop op de koeken smeert. Op het pak staat de ideale temperatuur. Heb je net als ik geen thermometer, ga dan niet uit van de 15 minuten die op het pak staan. Dit is te lang, waardoor de stroop al te veel afgekoeld is. Bij mij was de stroop net te stevig waardoor het uitsmeren heel moeilijk ging. Na 10 minuten gaat het denk ik al prima.
In totaal was ik met het maken van deze koeken ongeveer 1 1/2 uur bezig.

 

Hollandse StroopkoekenZijn de koeken echt lekker?

Ja! Deze stroopkoeken zijn heel erg lekker. Ze smaken anders dan de stroopkoeken van de stroopwafelkraam. En doen dus niet direct denken aan de ons bekende stroopkoeken. De koek is harder en compacter van structuur. Wel is hij goed krokant en is de stroop niet te kleverig.

Bij mij waren de koeken wat dikker uitgevallen, waardoor je aan 1 koek meer dan genoeg hebt. Een volgende keer zou ik de ze dunner uitsteken.

Doordat ik gezouten roomboter heb gebruikt is de koek niet overdreven zoet, ik vind het zelf lekker als koekjes niet mierzoet zijn. Mijn conclusie: een lekkere koek, als je een pak ziet liggen zou ik ze zeker eens maken!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *