kerstkaart met 3D boompjesDeze keer een 3D kaart. Het was een tijd erg populair om met schuim of lijm 3D kaarten te maken. Maar een 3D effect krijgen kan natuurlijk ook op een andere manier.

Op de Engelse website hgtv.com vond ik deze leuke kaart. Voor het maken van de kaart is het belangrijk dat je een printer hebt. De tekst op de kaart en de boompjes zijn uitgeprint.

 

Benodigdheden

Werkwijze

Leg het linnenkarton in je printer. Stel je printer in op afmetingen 8 x 10 inch. Print het documentje kerstkaart tekst ‘happy holidays’ op het linnenkarton. Knip de bovenkant en onderkant van het het karton af over de grijze stippellijntjes. Vouw de kaart dubbel.

Nu gaan we kerstboompjes maken. Print op een wit A-4 tje het documentje 3D kerstboom. Knip alle boompjes uit en vouw ze dubbel over de lengte. Plak 3 verschillende boompjes tegen elkaar. Let op dat je het afwisselt, zodat je 3 verschillende boompjes krijgt. Plak het eerste boompje in het midden van je kaart (meet dit even af). Plak de andere 2 boompjes op gelijke afstand naast het middelste boompje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *