2014-08-10 13.52.13Voor mijn verjaardag organiseerde ik een kleine high-tea. Ik bakte allerlei zoetigheden: appeltaart, aardbeienkwarktaart en chocolade-cupcakes. Maar ik vind het altijd erg lekker om naast de zoete lekkernijen ook wat hartige hapjes te kunnen eten. Daarom koos ik voor mini-sandwiches en stukjes wrap. Een aantal mini-sandwiches belegde ik met kipfilet en een aantal met mozarella en pesto. Voor de wraps koos ik mijn favoriet, zalm met roomkaas. Deze hapjes kun je het beste pas een paar uur vantevoren maken, anders wordt het brood erg droog. 

Bereidingstijd: 30 minuten

Kipfilet-komkommer sandwiches (4 stuks)

Ingrediënten

– 2 boterhammen (soort naar keuze)

– 4 plakjes kipfilet (vleeswaren)

– roomkaas om 2 boterhammen mee te besmeren

– stukje komkommer

– cocktailprikkers

Bereiding

Besmeer beide boterhammen niet te zuinig met een laag roomkaas. Beleg ze met 2 plakjes kipfilet per boterham. Leg op 1 boterham dunne plakjes komkommer. Vervolgens leg je de andere belegde boterham hier bovenop. Snijd de korstjes van de boterhammen en snij ze vervolgens in vieren. Ik sneed ze in driehoekjes, ter variatie met de andere sandwiches. Prik in iedere sandwich een cocktailprikker.

Mozarella-pesto sandwiches (4 stuks)

Ingrediënten

– 2 boterhammen (soort naar keuze)

– een half bolletje mozarella

– 2 zongedroogde tomaatjes

– pesto om 2 boterhammen mee te besmeren

– paar blaadjes rucola

Bereiding

Besmeer beide boterhammen met een laagje pesto. Beleg ze met in plakjes gesneden mozarella. Snij de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en leg deze samen met de blaadjes rucola op 1 van de boterhammen. Hier leg je daarna de andere belegde boterham bovenop. Snijd de korstjes van de boterhammen en snij ze vervolgens in vieren. Ik sneed ze in repen, ter variatie met de andere sandwiches. Prik in iedere sandwich een cocktailprikker.

Zalmrolletjes (ongeveer 10 stuks)

Ingrediënten

– 1 tortillawrap (een grote)

– roomkaas om de wrap mee te besmeren

– 1 plak gerookte zalm

– paar blaadjes rucola

Bereiding

Besmeer de wrap niet te zuinig met een laag roomkaas. Beleg met de gerookte zalm en de blaadjes rucola. Rol de wrap zo strak mogelijk op. Snij de wrap in stukjes van ongeveer 2 cm breed. Prik in ieder zalmrolletje een cocktailprikker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *