Gehaakt dekentje met bloemenVorig jaar haakte ik voor de geboorte van de dochter van mijn vriendin dit dekentje. En afgelopen zondag werd deze kleine meid alweer 1 jaar. Reden voor een feestje en een kadootje. Omdat Den Bosch met carnaval in rood-wit-geel gehuld is, maakte ik voor deze carnavals fan een dekentje in de Bosche kleuren.

Ik koos voor een patroon bestaande uit ‘granny squares’. Ik haakte afwisselend bloemen en effen vierkanten. Straks met de carnaval kan de kleine in stijl mee in in de buggy!

Benodigdheden

  • wit haakkatoen (Zeeman)
  • rood haakkatoen (Zeeman)
  • geel haakkatoen (Zeeman)
  • haaknaald 3,5

Werkwijze

Haak met rood haakkatoen 6 granny squares. Ik haakte 9 rondes. Haak vervolgens 4 granny squares met een witte bloem en 2 granny squares met een gele bloem. De bloem is heel eenvoudig. Begin je granny square en wissel na 1 ronde van kleur. Haak vervolgens met de volgende kleur 2 rondes. Ga nu verder met rood haakkatoen.

Haak de granny squares aan elkaar en haak er vervolgens een mooie rand omheen.

Gehaakt dekentje met bloemen (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *