Pathe Unlimited CardEen aantal weken geleden vertelde ik jullie over mijn ‘Pathé Unlimited Card’. In de blog Filmpje pakken – deel 1 lazen jullie al over mijn favoriete films van dat moment. Ik was toen 13 keer naar de bioscoop geweest in 2 maanden.

Inmiddels zijn we 2 maanden verder. Mijn abonnement is net afgelopen. Hoeveel films denken jullie dat ik afgelopen maanden heb gezien?

Dit zijn ze:

 • Two Night Stands
 • De Hobbit: De Slag van Vijf Legers
 • Love, Rosie
 • Whiplash
 • Exodus: Gods and Kings
 • My Old Lady
 • Annie
 • Unbroken
 • Dear White People
 • The Theorie of Everything
 • Onder het Hart
 • Michiel de Ruyter
 • Still Alice
 • Wild
 • Selma
 • Foxcatcher
 • Fifty Shades of Grey
 • Birdman

Ik heb maar liefst 18 films gezien. Hieronder 2 films die ik jullie wil aanraden te gaan zien.

Still Alice filmposterStill Alice 

Deze film draait nog niet maar heb ik al gezien tijdens het PAC-festival. Met een Unlimited Card mag je namelijk ook af en toe naar previews.  De film vertelt het zeer ontroerende verhaal van Alice die op jonge leeftijd al Alzheimer blijkt te hebben. Zeker gaan zien zodra ie draait! Mij zou het niet verbazen als deze film een Oscar gaat winnen.

 

The Theory of Everything filmposter2. The Theorie of Everything

Deze film is een echte kaskraker geworden. Heb je ‘m nog niet gezien, doe dat dan nog snel. De film is een verfilming van het leven van de beroemde natuurkundige Stephan Hawking en zijn vrouw Jane Wilde. Een briljante wetenschapper met een gelukkig huwelijk. Totdat het noodlot toeslaat en Stephan wordt gediagnosticeerd met ALS. Deze spierziekte heeft desastreuse gevolgen, zowel voor zijn carrière als zijn levensgeluk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *