Markthal 1Het moest er een keer van komen, een bezoekje aan de Markthal in Rotterdam. Op de plaats waar oorspronkelijk een groot plein was is nu een gigantisch gebouw verrezen.

Een grote hal met woningen aan de buitenkant en ruimte voor marktkramen aan de binnenkant. Voordat ik naar binnen stapte viel me op dat er in het volgebouwde centrum toch gekozen is voor een ruime opzet. Voor de markthal ligt een groot gazon.

Eenmaal binnen keek ik mijn ogen uit. Allereerst het plafond waar iedereen het over heeft. Mijn verwachtingen werden waargemaakt. De felle kleuren van de schilderingen maken het surrealistisch en hyper modern. Ik heb eerst maar eens een rondje gelopen langs de kramen. Van vis, vlees en kaas tot ijs, friet, chocolade en snoep. Genoeg lekkers te vinden.

Markthal 2De prijzen van de producten variëren, maar over het algemeen is het toch wel het luxere segment. Kramen met besuikerde donuts, luxe bonbons en prachtige gebakjes. Gelukkig was er ook een kaaskraam. Mijn vriend is namelijk gek op kaas. Ik kocht een stukje ‘Rotterdamsche Oude Kaas’. Dit kostte 3,60 euro voor 250 gram.

Markthal 5Langs de rand van de markthal bevinden zich enkele winkels. Er is bijvoorbeeld een grote Aziatische Supermarkt. Waar je normaal enkele smaken instant noodles vindt, hadden ze hier een hele wand.

Omdat ik met een vriendin was lieten we ons ook graag verleiden tot een verse jus d’orange bij ‘De Wereld van Smaak’. We zaten op de zogenaamde eerste etage. Een klein platform met uitzicht over de hal. In de hal zijn zo’n 10 losse platforms waarop je kunt zitten en wat kunt drinken. Dit is een aanrader! Even uitrusten boven de drukte van de hal.

Na ons drankje was het tijd voor een toiletbezoek. Dit is wat anders dan dat je normaal gewend bent in een lunchroom. Je moet naar een centraal punt in de kelder, waar alle restaurants en kramen in de hal gebruik van maken. Gelukkig waren de toiletten keurig schoon.

Markthal 4Markthal 3Tenslotte konden we het natuurlijk niet laten om nog iets te snoepen te kopen. Maar wat te kiezen? Kramen vol ongezonde zuurstokken tot kramen met supergezonde groentechips zijn te vinden in de hal.

Wij kochten een ijsje bij ‘Amy’s Fresh and Frozen Yoghurt’. Voor 3 euro heb je een bakje yoghurt-ijs met 2 toppings. Je kunt kiezen uit 24 toppings, zoals aardbeien, marshmallows, pecannoten en cruesli. Ik koos voor een lekker ongezonde variant met koek & kitkat ;). Het ijs is romig, zacht en friszoet. De ‘small’ variant is groot genoeg als tussendoortje. Wat een super lekkere verwennerij als afsluiting van mijn een bezoekje aan de Markthal.

Zijn jullie al in de Markthal geweest? Wat vonden jullie ervan? En nog belangrijker, wat hebben jullie gekocht? Volgens mij is het vrijwel onmogelijk om hier zonder geld uit te geven doorheen te lopen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *