doosje ladureeAfgelopen week was ik een paar dagen in Parijs. Natuurlijk heb ik de Eiffeltoren, het Louvre en de Sacre Coeur bezocht. Ik heb stokbrood, brioche en chocoladebroodjes gegeten. En in dit rijtje mag het gebak van Ladurée niet ontbreken.

Ladurée staat vooral bekend om zijn exclusieve macarons. En laat ik nu niet van macarons houden… Maar dat is geen reden om niet naar Ladurée te gaan! Ze verkopen er ook koekjes, taartjes en gebakjes. 

laduree-macaronsWe besloten een lange wandeling af te sluiten op de Champs-Elysées. Op nummer 75 is de mooie banketbakkerij gevestigd. Je kunt er koffie drinken en taartjes eten. Heb je geen zin om direct iets te eten, dan kun je ook in de rij aansluiten om gebak te kopen. Ik keek mijn ogen uit, macarons in de smaken ‘champagne’, ‘groene appel’ en ‘rozenblaadjes’. Hou je van macarons, dan kun je hier los gaan. Er hangt wel een prijskaartje aan. De macarons kosten ongeveer 3 euro per stuk.

Maar goed, geen macarons voor mij dus. Wat dan wel? Ze verkopen koekjes, chocolade, taartjes en gebakjes. De taartjes zien er fantastisch uit en kosten dan ook 75 euro per stuk. Ik denk dat je er 6 punten uit kunt snijden. Een beetje veel om alleen op te eten en toch net ietsje boven budget :p.

laduree vanille flanHet was inmiddels al laat geworden en we zouden pizza gaan eten. Ik bedacht me wat ik een fijn ontbijt zou vinden. Want in de vakantie mag je af en toe best taart als ontbijt eten ;). Mijn oog viel op de ‘vanille flan’. Een grote punt kost 5 euro. En dat is ie echt waard. Het is een heerlijke romige custard met echt vanille. De bodem is van super krokant zoet bladerdeeg. Ik heb zitten smullen. Mocht je binnenkort naar Parijs gaan, breng dan zeker een bezoekje aan Ladurée.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *