2014-12-19 13.46.51Sinterklaas heeft ons land verlaten, gelukkig heb ik wat extra chocoladekruidnootjes ingeslagen. Ik ben hier namelijk echt gek op. Toch is de ‘Sint stemming’ ook bij mij al omgeslagen in ‘Kerststemming’. Overal lichtjes en op bijna iedere straathoek staan kerstbomen te koop.

Dus ben ik begonnen met het maken van wat kaartjes, zodat ik deze binnenkort kan versturen. Bij de Bruna kocht ik een zilverkleurige pen om op een van mijn kerstkaarten ‘Fijne Feestdagen’ te schrijven. Toen ontdekte ik dat het heel leuk is om zelf teksten te schrijven. In deze blog wat tips en een handleiding om zelf de kaart hiernaast te maken.

 

Benodigdheden

  • figuurpons 1 inch (Pipoos – 6,95 euro)
  • rood linnenkarton
  • 1 vel scrapbook papier
  • lijm
  • liniaal
  • schaar
  • potlood
  • gum
  • 2 kleine rode strikjes van lint
  • zilverkleurige pen

Werkwijze

Bedenk een mooie tekst die je op de kaart wilt gaan schrijven, bijvoorbeeld ‘Have yourself a Merry little Christmas’. Trek nu op de kaart met potlood en liniaal enkele horizontale hulplijnen. Ik heb 5 hulplijnen gebruikt. Onder iedere zin een hulplijn en een extra hulplijn boven ‘Merry’, omdat deze letters even hoog moesten worden.

Schrijf eerst met potlood tekst op de hulplijnen. Trek de tekst vervolgens over met een zilverkleurige pen. Ik koos ervoor verschillende lettertypes te gebruiken voor mijn tekst. Zodra de tekst droog is gum je de hulplijnen weer voorzichtig uit.

Binnenkant kerstkaartIn de rechter bovenhoek van de kaart pons je 2 rondjes uit. Vanaf de rondjes trek je met zilverkleurige pen verticale lijnen naar de bovenkant van de kaart. Boven het rondje teken je een klein strikje.

Plak nu een stukje scrapbook papier aan de binnenkant van je kaart. Ik heb het er eerst ingeplakt en daarna netjes op maat geknipt langs de rand van de kaart.

Om je kaart af te maken plak je de 2 strikjes op de voorkant onder je zelfgeschreven tekst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *