bioscooopkaartjesAfgelopen 2 maanden ben ik 13 keer naar de bioscoop geweest. Wow… waar haalt ze het geld vandaan zul je denken. Heel eenvoudig: een actie bij de ING. Voor 38 euro + een boel rentepunten heb ik een ‘Pathé Unlimited Card’ voor 4 maanden.

Ik zit nu dus op de helft van mijn abonnement en heb al heel wat films gezien. De films die ik tot nu toe heb gezien zijn:

 • The Maze Runner
 • Infiltrant
 • The Equalizer
 • Gone Girl
 • Fury

 • The Hundred-Foot Journey
 • Interstellar
 • Horns
 • Pak Van Mijn Hart
 • The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
 • Horrible Bosses 2
 • Samba
 • The Imitation Game

De meeste films vielen mij niet mee. Zo had ik van Pak van mijn hart, Interstellar en Samba hoge verwachtingen. Helaas konden ze mijn verwachtingen niet waarmaken. Pak Van Mijn Hart vond ik een saaie kerstfilm. Je kunt je geld beter uitgeven aan de DVD van ‘Alles is liefde’ dan aan een ticket voor deze nieuwe Nederlandse film.

De door velen geprezen film Interstellar viel tegen. De special effects zijn heel gaaf, maar het verhaal is flinterdun. En ook bij Samba mist er een verhaal met diepgang.

Gelukkig waren er ook films die mijn verwachtingen overtroffen. Ik zou niet snel naar Horns zijn gegaan zonder ‘Unlimited Card’. Ik hou niet van horror en al helemaal niet als het ook science-fiction bevat. Deze film is echter horror met een leuke twist. Wil je eens wat anders zien en kijk je weinig horror, dan is deze film heel goed te doen.

Tenslotte zijn er twee films die jullie echt moeten gaan zien.

Gone Girl

Gone_Girl_PosterDe eerste is ‘Gone Girl’. Wat begint als een romantisch verhaal slaat langzaam om in een thriller. De film begint met de romance van een pas getrouwd stel, Nick en Amy. Op een dag komt Nick thuis en is Amy weg, ‘gone girl’. Nadat Nick aangifte heeft gedaan bij de politie komt zijn leven onder een vergrootglas te liggen. Want wie heeft Amy vermoord, heeft Nick het niet gewoon zelf gedaan? Of is zijn vrouw toch niet het lieve huisvrouwtje waar iedereen haar voor aanzag? Een spannend verhaal met een bloedstollende ontknoping.

‘Gone Girl’ draait al vanaf 2 oktober in de bioscoop, dus haast je als je ‘m nog graag op groot scherm wil zien.

 

The Imitation Game

benedict-cumberbenedict-the-imitation-game-movie-posterDe tweede film die ik jullie kan aanraden is ‘The Imitation Game’. Hij draait nog niet in de bioscoop, maar als Unlimited Card houder had ik het geluk naar een sneak preview te mogen. De film gaat over het leven van de Engelse professor Alan Turing. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij gevraagd te helpen bij het kraken van de Enigma code. Een code waarmee geheime boodschappen van Hitler kunnen worden ontrafeld. Het wordt een race tegen de klok. Lukt het Alan om de code te kraken? Vanaf 8 januari draait ‘The Imitation Game’ in de Nederlandse bioscopen.

Welke films moet ik volgens jullie zeker nog gaan zien komende 2 maanden?

1 reactie op Filmpje pakken? – deel 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *