BoekverfilmingenEen avondje vrij en nog geen plannen? Kruip dan op de bank met een kopje thee en een goed boek. Of pak een lekkere zak chips en zet een mooie film op.

Hou je net als ik van lezen en film kijken? Kies dan voor een boek waar een verfilming van is! Ik lees altijd eerst het boek en kijk daarna de film.

In deze blog 3 mooie boeken en hun verfilming.

 

Voor altijd de jouwe – Kim & Krickett Carpenter

Een meeslepend en waargebeurd verhaal over trouw zijn in de liefde. Wat doe je als je vrouw na een ongeval je niet meer herkent? Het boek vertelt het verhaal van Kim Carpenter die na twee maanden huwelijk opnieuw de liefde van zijn vrouw Krickett moet winnen.

Bij het lezen van de titel van het boek gaat misschien nog niet direct een belletje rinkelen. Bij de het horen van de titel van de film zal dat bij vele van jullie wel het geval zijn. Het boek is namelijk verfilmd als ‘The Vow’. Een echte romantische Hollywood film die je makkelijk weg kijkt.

 

The Help – Kathryn Stockett

Af en toe lees ik een boek in het Engels, omdat het nog niet vertaald is. Het boek dat ik jullie wil aanraden is ‘The Help’ of in het Nederlands ‘Een keukenmeiden roman’. Een boek over de kloof tussen blank en zwart, dicriminatie en racisme in de jaren 60. Het verhaal speelt zich af in de VS.

In de film speelt Octavia Spencer de verongelijkte zwarte ‘nanny’ Minny. Octavia doet dit vol overgave en won hier dan ook terecht een Oscar voor. Samen met de blanke Skeeter en een aantal andere zwarte hulpen staat Minny op tegen rassenhaat. Een verhaal met een boodschap dus!

 

Catherine – Jane Austen

Als laatste een klassieker. Ik heb alle romans van Jane Austen gelezen en de films meerdere keren gezien. Een boek met film van Jane Austen mag dan ook niet ontbreken in deze blog. Om verwarring te voorkomen: het boek dat door de BBC is uitgebracht heet Catherine, de film heet Northanger Abbey.

Hebben jullie leuke boeken- of filmtips voor mij? Laat hieronder een berichtje achter, dan kunnen meer lezers meegenieten :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *