Kerstboompjes van kartonKersttijd, overal gezellige straten met lichtjes en kerstbomen. En ook in huis maakt iedereen het gezellig. Bij mij staat er al een klein dennenboompje.

Natuurlijk zijn het niet de enige decoraties in mijn huis. Ik heb ook nog een kerstgroepje staan en kerstkaarten met mooie wensen die ik ontvangen heb.

Wil jij je huis ook in de kerstsfeer brengen? Dan kun je natuurlijk decoraties kopen, maar nog leuker is het om ze zelf te maken. Vandaag laat ik je zien hoe je lege doosjes van cornflakes en pizza’s omtovert tot kleine kerstboompjes.

 

Benodigdheden (algemeen)

  • karton, bijvoorbeeld een lege pizzadoosCones van karton
  • schaar
  • lijm

 

Werkwijze
Draai van het karton een ‘cone’. Plak het karton goed past. Knip de onderkant recht af, zodat je boomje mooi rechtop staat.

Nu kun je het boompje gaan versieren. Hieronder vertel ik je kort hoe ik dat bij mijn boompjes heb gedaan.

 

Voorste groene boompje

Smeer het boompje in met lijm en wikkel er een draadje groen haakkatoen omheen. Ik ben onderaan begonnen met wikkelen. Maar bovenaan beginnen kan ook prima, net wat voor jou fijn werkt.

Linker boompje met strikjes

Verf het boompje groen. Ik heb hier acrylverf van de Xenos voor gebruikt. Laat je boompje goed dragen. Plak er vervolgens kleine rode strikjes op. Gebruik niet teveel lijm, omdat de verf op waterbasis is. Als je teveel lijm gebruikt zal je verf uitlopen.

Rechter boompje

Pons uit een vel groen papier rondjes. Ik kocht mijn pons bij de Pipoos. Plak de rondjes dakpansgewijs op het karton.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *