Insecta schnitzelEen tijdje geleden was er veel media aandacht voor een nieuwe hamburger. En niet zomaar eentje.. de Jumbo ging insectenburgers verkopen.

Dit maakte mij wel nieuwsgierig, hoe zou zo’n burger smaken? Vandaag tussen mijn boodschappen dus een Insecta schnitzel. Volgens wikipedia smaken ze naar noten, ik ben benieuwd!

Ze kosten 3,95 euro per twee. Volgens de verpakking is de schnitzel voor 14% gemaakt van buffalowormen. Dit zijn de larven van de buffalokever.

De schnitzel ziet eruit als een hamburger of een goedkope schnitzel. Even om en om in de koekenpan met een beetje olijfolie zorgt voor een knapperig korstje. Dan de smaak. De binnenkant is heel los van structuur. Mij iets te los. De schnitzel is niet echt gekruid, een beetje flauw.

Buffalowormen schnitzelOmdat de schnitzel maar voor 14% uit buffalowormen bestaat had ik een lekkere groenteschnitzel verwacht. Helaas heeft de producent gekozen voor tarwemeel en aardappel als vulling.

Kortom, voor mij is het geen schnitzel die vlees kan vervangen.

Wat nog wel het vermelden waard is, is dat het eten van insecten in plaats van vlees goed is voor het milieu. De kweek van insecten vraagt minder oppervlakte, er is minder voer nodig en ze zorgen voor minder CO2-uitstoot.

Misschien toch eens proberen? Ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn!

1 reactie op De insectenschnitzel al aangedurfd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *